Dolfijnen

dolfijnenWat zijn dolfijnen? Dolfijnen zijn jongens en meisjes van 10, 11 en 12 jaar die lid willen worden van de zeeverkenners. Ze vormen tijdens het winterseizoen een apart groepje van leeftijdsgenootjes zodat ze eerst spelenderwijs de beginselen van het varen leren voordat ze echt gaan varen met de lelievletten.

Ze leren bijvoorbeeld onderdelen van een zeilboot, knopen, vaarregels, veiligheid op het water en hoe het bij onze scoutinggroep z’n gang gaat. Als ze de basis weten krijgen ze het dolfijneninsigne die ze op hun uniform kunnen doen.

Wanneer draaien de dolfijnen? De dolfijnen draaien van begin november tot eind april in het clubhuis van scouting ’63 aan de Kerklaan 102 te Leimuiden. De opkomst is elke zaterdag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Bij het clubhuis is ook een groot terrein met een speelplein en een groot grasveld met kampvuurkuil zodat er ook een hoop buiten gedaan kan worden.

Eind april worden de dolfijnen echte zeeverkenners en kunnen dan met andere zeeverkenners lekker in hun eigen lelievlet varen.

Wat is er nodig? Als dolfijn moeten ze minimaal een zwemdiploma A hebben, en een uniform ( blouse, das en dasring ) en zodra ze zeeverkenner zijn een reddingsvest. Deze zijn meestal wel over te nemen van oudere zeeverkenners die er uit zijn gegroeid. Een regenpak is niet verplicht, maar kan erg lekker zijn. Ze krijgen van ons een boekje, dit is het dolfijnen boekje, waarin alles wordt uitgelegd over zeilen, roeien, knopen, onderdelen in een boot, enz.