Scouts

scoutsDe Verkenners / Scouts van Scouting ’63 zijn misschien wel het meest bekend vanwege het hakken en zagen op de eilandjes langs de Willem v/d Veldeweg. Houthakken is natuurlijk niet het enige wat we bij de deze nieuwe speltak gaan doen. Bij de scouts leer je ook pionieren. Pionieren is het bouwen van een vlot of hoge toren zonder daarbij spijkers te gebruiken. Je denkt natuurlijk dat zoiets helemaal niet stevig wordt, maar dat zal je aardig tegenvallen. Als je de goede knopen gebruikt, wordt het vlot of de toren sterker dan wanneer je spijkers of schroeven had gebruikt! Ook leer je omgaan met een kaart en kompas zodat je tijdens echte “survival” tochten de weg niet meer kwijt kunt raken. Hiernaast hebben we ook tal van andere activiteiten, zoals het maken van fakkels, figuurzagen, kleien en knutselen.

De Scouts werken meestal in groepjes van zo’n 6 kinderen; een patrouille. Je probeert natuurlijk bij een avondspel of een dropping de andere patrouilles te snel af te zijn door een andere weg te kiezen of een ‘val’ voor hun te zetten zodat jouw patrouille wint. ’s Avonds bij het kampvuur zijn alle trucjes die je bij elkaar hebt uitgehaald alweer vergeten en bak je met elkaar frikadellen of broodjes op het vuur.

Gaan we er ook wel eens op uit? De scouts houden ongeveer twee keer in het jaar een weekend. Daaronder valt natuurlijk het eerder genoemde houthakweekend. Daarnaast gaan we ieder jaar naar het RSW-weekend in Aerdenhout, dit is een regionale scoutingwedstrijd waarbij je met andere scoutinggroepen uit de omgeving strijd wie de beste is. Hierbij gaat het natuurlijk ook om samenwerking binnen de groep, technieken en bovenal de sfeer in de groep.

In de grote vakantie gaan we met zomerkamp. Dat is eigenlijk het leukste van het hele jaar, want dan gaan we een week naar een bosrijk gebied, waar we in een bepaald thema een week bivakkeren. Bij de verkenners was het bijvoorbeeld het “gamers only” kamp, waarbij je tijdens allerlei spellen spelminuten kon winnen, die je elke avond kon innen in het gamers-kwartier. Op kamp koken we onze eigen maaltijd (soms op een kampvuurtje) en doen we ook heel veel andere leuke dingen zoals kanovaren, zwemmen, bezoeken van een pretpark, hike’s en spellen.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan eens langs op vrijdagavond in ons clubgebouw aan de Kerklaan 102 te Leimuiden, dat is achter de ijsbaan en tegenover de nieuwbouw.. Je mag drie keer komen kijken en hoeft dan pas te beslissen of je lid wilt worden. Neem, als je niet alleen durft te komen, gerust je vriendje of vriendinnetje mee. We beginnen om 7 uur ’s avonds en we stoppen om ongeveer 9 uur.

10390443_746875428702198_7144294756223831500_n[1]